-->

Blogger'ların Yapması ve Yapmaması Gereken Davranışlar



Bloğunuzda tema vs. gibi şeylerin yanında üslubunuzda çok önemlidir. Çoğu blogger bu kurallara uymaması nedeniyle okuyucu kaybediyor. Ayrıca ne yaptığınız kadar yapmadığınızda dikkate alnır. Blogger eleştirmenleri ve okuyucuların geneli bunları dikkate alıcaktır. 

Bir bloğu kurduysanız ve yaşatmak istiyorsanız bloğun kendi içersinde kendine ait kuralları olmalıdır. Bu kuralları ister küçük bir banner hazırlayarak kullanıcılara duyurursunuz ya da ilgili bir makale yazarak. 

Günümüzde blog kullanıcıları samimi olmak ve ahlaksızlığa kaçmak arasındaki farkı bilmiyor. Kimisi samimi ve sevecen olayım derken okuyucularına küfürler savuruyor bazı okuyucular sizi bir arkadaşı olarak görebilir ve bu küfürlerden alınmaz fakat hepsi öyle olacak değil büyük bir kısmı küfürden hoşlanmaz buda okur kaybetmenize neden olur. Daha önce rastladığım bir mizah bloğunda yazar yapılan yorumlara küfürle karşılık veriyor ve okuyucular bu küfürlerden rahatsız olmayıp gülüyordu fakat farkettiyseniz mizah bloğu dedim eğer konunuz böyle şeyler değilse uzak durmanızı tavsiye ederim. 

Elinizden geldiği kadar resmiyeti düşürmeyin işiniz artık samimiyete dönüşürse işiniz yaş demektir laubali bir blog olursunuz. 

Bir şirket resmiyeti kazanın. Bence altın kural ve başarının anahtarı budur. Eğer bu karizmayı yakalarsanız artık yazınızı yazın ve koltuğunuza yaslanın delice artan trafiğinize bakın. 

Orjinal olun daha önce kimsenin değinmediği konulara değinin. Böylece insanlar hiç kimsede bulamadıklarını sizde bulacaklardır bu da fazla ziyaretçi demek. 

Yazı çalmayın eğer bir yazıyı beğendiyseniz ve bu yazıyı kendi okurlarınızla paylaşıyorsanız emeğe saygı duyup kaynak gösterin ya da reklamını yapın. 

İnsanların bloğunuza gereken saygıyı göstermesini sağlayın. Hedefleyin ve başarın başarı çok uzakta değil. Çalışmak Çalışmak Çalışmak...




Arama Etiketleri : Blogger Olmak Nedir ? Nasıl Blogger Olunur ? Blogger Davranışları ? 
Bir Blogger Nasıl Olmalı ? 
Facebook Comments

3 yorum

Evet her blogun kuralllari olmali

Balas

Blog dediğin resmi kurum değil, biraz raat olacaksın ki millet ısınsın seni takip etsin ;)

Balas

Blogger kullanıcıları için güzel anlatım

Balas



Blogger tarafından desteklenmektedir.