-->

Yeni Bir Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Bu yazıda bir çok akıllı telefon kullanmak isteyen insanların yeni bir akıllı telefon alırken yapmaları ve uygulamaları gereken hususları anlatacağım. 

İlk önce bir telefon alınırken belirli bir bütçe belirlemeli ve bu bütçenin üstünde veya altında ki telefonları elemelidir. Daha sonra kalan telefonlar arasında ki seçimi ise aşağıdaki hususlara göre yapmalarını tavsiye ederim. 

1 - Batarya : Sizi yarı yolda bırakmayacak sağlam bir bataryası olması gerekir. Acil zamanlarda şarjınızın bitmesi sizin için aksi problemlerin başlangıcı olabilir bu yüzden bir telefon taşıyorsanız üzerinizde bu telefonun şarj süresinin iyi olması gerekir. Tavsiye ettiğim pil gücü en az 3100 mAh gücünde olmalıdır. Bu batarya gücüne sahip bir telefon sizi kolay kolay yarı yolda bırakmayacaktır. 

2 - Kamera : Bir telefon alıyorum ve bu telefon bu parayı verdiğime deymeli diyorsanız. En ince noktalarını bile incelemeniz gerekmektedir. Kamerasının çözünürlüğünden emin olun. Bazı akıllı telefonların kameraları fotoğrafları karanlık çıkarıyor. Bu tuzağa düşmemek için kurulan telefon standlarında kameraları denemenizi öneririm. Tavsiye ettiğim kamera kalitesi arka kamera 12 mpx ön kamera da 5 mpx dir. Bu kamera kalitesine sahip bir telefon bir fotoğrafdan istediğiniz kaliteyi rahatlıkla size verebilir. 

3 - İşlemci Hızı : İşlemci hızı telefonun maliyetiyle doğru orantılıdır. İşlemci hızı ne kadar yükselir ise telefonun fiyatıda o kadar yükselir. İyi işlemci hızına sahip telefonlar donma veya kasma yapmazlar bu da sizin telefonu kullanma keyfinizi artıracaktır. Tavsiye ettiğim işlemci hızı 2.0 GHz dir. Bu işlemci hızına sahip bir telefon herhangi bir kasıntı yapmaz. 

4 - Ekran Boyutu : Bir telefonun ekranı ne kadar büyükse kendiside o kadar iyidir yalanına sakın kanmayın. Eğer telefonla fazla oyun oynarım diyor iseniz büyük ekranlı telefonları tercih etmenizi öneririm. Size kuşkusuz harika bir oyun deneyimi yaşatacaktır. 

5 - Hafıza Miktarı : Telefon iyi hoş, fakat hafızasında sıkıntı yapacağını düşünüyorsanız ve telefon ekstra olarak hafıza kartını desteklemiyor ise ve sizde ziyadesiyle yükleme yapacağınızı düşünüyor iseniz hafızası düşük olan ve hafıza kartını desteklemeyen telefonlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. 

6 - Dış Özellikler : Bir telefonun yazılım özelliklerini mükemmeliyete taşıyan son faktör ise dış görünüşüdür. Fakat her dış görünüşü iyi olan telefon iyi olacak diye de bir kaide yok. İnsan da olduğu gibi telefonda da iç güzelliğe bakın :) 


Bu özellikler daha fazlalaştırılabilir tabii ki eklemek istediğiniz olursa iletişim bölümünden bizimle irtibata geçebilirsiniz... 
Facebook Comments

1 yorum:

Yakın zamanda bir akıllı telefon alacaktım yararlı yazınız için teşekkür ederim

Balas



Blogger tarafından desteklenmektedir.