-->

Yayıncılık ve Youtuber'lık Yaparak İnternetten Para Kazanmak


İnternet üzerinden para kazanmak zaman içinde fazlasıyla değişmiş ve yerini sürekli farklı şeylere bırakmıştır. Bir diğer kazandırıcı platformun yükselmesiyle diğeri etkisini kaybetmiş ve internetin derinliklirene doğru bir çöküş gerçekleştirmiştir. 2009 yılında oyun hesapları satarak para kazanmak gerçekten fazlasıyla kârlı, ilgi çekici ve zevkliydi. 2010 yılında Facebook kullanıcı sayısının milyonları aşması ve gün geçtikçe tüm insanları etkisi altına almasıyla birlikte Facebook sayfa reklamcılığı öne çıkmış sayfa yöneticilerine iyi meblalar kazandırmıştı. Yıl 2011 olduğunda forum yöneticileri üye kasmaya başlamış ve işi birazda olsun kendi lehlerine çevirmişti. 2012,2013,2014,2015 derken yıllar internetten çok iyi para kazanabilen insanların girişimlerini arttırmasıyla daha kullanılabilir ve kazanılabilir platformlar artmış durumda.

Şimdi İse Yıl 2016

Şuan ise para kazanmak hem eğlenceli ve bir o kadarda kolay. Bir youtube hesabı açmak ve nitelikli bir bilgisayara sahip olmak yeterli. Zaman içersinde öğreneceğiniz montaj bilgileriyle özelliklerinizin üzerine katar ve daha fazla gelişirsiniz.

Youtuber'ler Ne Kadar Kazanıyor ?

Bir kaç ay önce rastladığım bir sitede youtuber'lerin çok kazanıyor gibi göründüğünü aslında o kadar kazanmadıklarını savunan bir yazı görüp böyle birşeyin imkansız olacağını kanıtlamak amacıyla biraz araştırma yaptım. Bulduğum bir ekonomi ve finans sitesinde hesaplamalar yapıp bazı youtuberların aylık izlenmeleri, abone sayıları, toplam izlenmelerine göre ne kadar kazandığını hesaplama fırsatı yakaladım.

Hepimizin yakından tanıdığı tam tamına 2.192.856 abonesi bulunan 1.194 video yükleyip totalde 705.000.000 kere izlenen NDNG - Enes Batur adlı youtuber aylık izlenmelerine göre toplam olarak 23.000 lira kadar bişey kazanmakta.

Peki Yayın Yaparak Para Kazanmak 

Twitch, YouNow gibi platformlarda kendi bilgisayarınız ve kameranız aracılığıyla çektiğiniz çeşitli içerikli videoları anında paylaştığınız ve fazla izlendiğiniz taktırde bu sitelerin size sunmuş olduğu "bağış" adlı tuştan size gelen paraları banka hesabınıza çekebilir para kazanabilirsiniz.

Örneğin Atakan Özyurt ve Fatih Yasin adlı iki vine ve internet fenomeni "Mehmetçiklere Yardım" amaçlı bir yayına katılmışlardı. 5 saatlik bir yayın gerçekleştirip 16.000 lira bağış toplayan bu fenomenler kazandıkları parayı mehmetçik vakfına bağışlamışlardı.

Demek istediğim ne kadar çok kitle o kadar çok para anlamına geliyor. Bu şekilde hem eğlenmiş olup hem eğlendirmiş olup hemde para kazanıyorsunuz.
Facebook Comments

0 yorum



Blogger tarafından desteklenmektedir.