-->

Blog Rehberi #1


Günümüzde forumların yerine bloglar geçmekte ve bloglar çok yüksek kitlelere ulaşmakta, insanlar bloglardan yüksek gelir elde etmekte, ve çoğu insan blogger isminin kolay kazanıldığını düşünüyor. Fakat o kadar kolay değil insanlar çok uğraştığı halde, çok yazı yazdıkları halde istedikleri trafiğe ulaşamıyor. Tabiki çoğu şeyin olduğu gibi iyi bir blogger olmanında püf noktaları var. Tüm bloggerların kurdukları boş boş bloglardan beklentileri yüksek. Peki beklentilerini karşılayan blogları nasıl kuracaklar. Çok eskiye dayanan blog tecrübelerim ve gözümün önünde ünlü olan bloglardan yararlanarak size güzel bir makale hazırladım. 
1 - Özgün Olun, Yazı Çalmayın
Biliyorsunuz ki yazı çalmak bir emek hırsızlığıdır. İnsanlar sizin blogunuzda gördükleri yazıları başka ünlü bloglarda görürse yazıyı çaldığınızı düşünür. Buda o okuyucunuzu kaybetmenize neden olur. Eğer başka bir blogda bir yazıyı beğendiysenizde yazıyı kendi blogunuzda paylaşıp kaynak gösterin ve o emeğe saygı gösterip kaynak belirtin.

2 - Kardeş Bloglar Edinin 
Bloggerlar kısaca bu olaya "network" derler. Sosyal medyadan tanıştığınız bloggerlarla karşılıklı olarak reklam yapın. Bu şekilde birbirinizi desteklediğiniz, işinizin ciddi olduğu, bir ortaklığın söz konusu olduğu anlaşılsın.

3 - Sosyal Medyayı Etkin Kullanın
Sosyal medya haberin ve gelişimin kaynağıdır. Sosyal medyayada reklam vermek çekici olabilir lakin genel olarak sosyal medyada bir network sahibiyseniz buna çok da gerek yok.

4 - Yorum Yapın 
Diğer blogların ilgi çekici ve çok tıklanan yazılarına ilgi çekici yorumlar atarak ziyaret artışını gerçekleştirebilirsiniz.




Etiketler : Çok okunan bir blog olun
Çok okunan blog olmanın sırları
Blogger çok okunmak
Facebook Comments

0 yorum



Blogger tarafından desteklenmektedir.